Logo Baldivian rgb

O ŚNIE

Polityka prywatności 

Ochrona Państwa danych osobowych i Państwa prywatności są dla nas bardzo ważne. Niniejszym oświadczeniem chcielibyśmy poinformować Państwa o tym, w jaki sposób obchodzimy się z Państwa danymi osobowymi. 

  1. Odpowiedzialny podmiot

Podmiotem odpowiedzialnym za gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystywanie Państwa danych osobowych w rozumieniu ogólnego rozporządzenia UE o ochronie danych oraz federalnej ustawy o ochronie danych osobowych jest: 

PharmaSGP GmbH 
Am Haag 14 
82166 Gräfelfing 
Niemcy 
Telefon: 089 / 85 89 639 – 150 
Telefaks: 089 / 85 89 639 – 201 
E-mail: info@pharmasgp.com 

  1. Gromadzenie informacji ogólnych

Podczas korzystania z naszej strony internetowej, automatycznie zbierane są informacje o charakterze ogólnym. Informacje te (pliki dziennika serwera) obejmują na przykład typ przeglądarki internetowej, używany system operacyjny, nazwę domeny dostawcy usług internetowych i tym podobne. Są to wyłącznie informacje, które nie pozwalają na wyciąganie jakichkolwiek wniosków na Państwa temat. Informacje te są technicznie niezbędne do prawidłowego dostarczenia treści żądanych przez Państwa stron internetowych i są obowiązkowe podczas korzystania z Internetu. Tego rodzaju anonimowe informacje są przez nas analizowane pod względem statystycznym w celu optymalizacji funkcjonowania naszej strony internetowej i technologii, która się za nią kryje. 

  1. Kontakt: Gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystywanie danych osobowych

Dane osobowe to wszelkie informacje odnoszące się do zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej. Obejmują one na przykład Państwa nazwisko, numer telefonu, adres oraz wszystkie inne dane, które przekazują nam Państwo, kontaktując się z nami za pomocą poczty elektronicznej lub formularza kontaktowego. 

Informacje, które podają Państwo podczas kontaktu z nami, będą przechowywane w celu udzielenia odpowiedzi na złożone zapytania oraz przesłania ewentualnych pytań uzupełniających. Podstawą prawną takiego przetwarzania jest ochrona prawnie uzasadnionych interesów podmiotu odpowiedzialnego, chyba że nadrzędny charakter wobec tych interesów mają interesy lub podstawowe prawa i wolności osoby, której dane dotyczą. 

Będziemy traktować Państwa dane osobowe z najwyższą starannością, przechowywać je w bezpiecznym miejscu i nie będziemy przekazywać ich osobom trzecim. 

  1. Stosowanie plików cookie

Podobnie jak wiele innych stron internetowych, również my używamy tzw. plików „cookie”. Pliki cookie to małe pliki tekstowe, które są przechowywane na Państwa urządzeniu końcowym (laptopie, tablecie, smartfonie lub podobnym), gdy odwiedzają Państwo naszą stronę internetową. Dostarczają nam one pewnych danych, takich jak adres IP, używana przeglądarka i system operacyjny. Pliki cookie nie mogą być wykorzystywane do uruchamiania programów lub dostarczania wirusów do komputera. Informacje zawarte w plikach cookie pozwalają nam ułatwić poruszanie się po stronie i umożliwiają prawidłowe wyświetlanie naszych stron internetowych. 

W żadnym wypadku zebrane przez nas dane nie będą przekazywane osobom trzecim ani łączone z danymi osobowymi bez Państwa zgody. Jeśli zezwalają nam Państwo na używanie plików cookie poprzez ustawienia przeglądarki lub wyrażenie zgody, następujące pliki cookie mogą być używane na naszych stronach internetowych: Google Analytics 

Te pliki cookie mogą mieć wpływ na dane osobowe, ale informujemy o tym w kolejnych punktach. 

Oczywiście, mogą Państwo również przeglądać naszą stronę bez plików cookie. Przeglądarki internetowe są standardowo ustawione na akceptowanie plików cookie. Należy pamiętać, że poszczególne funkcje naszej strony internetowej mogą nie działać, jeśli użytkownik wyłączył obsługę plików cookie. 

Użytkownik może usunąć pojedyncze pliki cookie lub cały zasób plików cookie za pomocą ustawień przeglądarki. Poniżej znajdą Państwo informacje i instrukcje, w jaki sposób można usunąć te pliki cookie lub zablokować ich zapisywanie z wyprzedzeniem. W zależności od dostawcy przeglądarki, niezbędne informacje można znaleźć pod następującymi linkami: 

Ponadto, używamy obowiązkowych plików cookie. Pliki te są niezbędne do zapewnienia podstawowej funkcjonalności strony internetowej. Na przykład podczas określania ustawień ochrony danych osobowych, logowania lub wypełniania formularzy. Do korzystania z obowiązkowych plików cookie nie jest wymagana zgoda użytkownika i nie można wyłączyć ich stosowania 

  1. Szyfrowanie SSL

W celu ochrony bezpieczeństwa Państwa ewentualnych danych osobowych podczas ich przekazywania stosujemy najnowocześniejsze procedury szyfrowania (np. SSL) poprzez HTTPS. 

  1. Usuwanie lub blokowanie danych

Przestrzegamy zasad unikania przesyłu danych i minimalizacji danych. Z tego względu przechowujemy Państwa dane osobowe tylko tak długo, jak jest to konieczne do osiągnięcia podanych tu celów lub zgodnie z różnymi okresami przechowywania przewidzianymi przez prawo. Po ustaniu danego celu lub upływie tych okresów odpowiednie dane są rutynowo blokowane lub usuwane zgodnie z przepisami ustawowymi. 

  1. Korzystanie z Google Analytics

Niniejsza strona internetowa korzysta z Google Analytics (nazwa pliku cookie: _ga,_gat,_gid; czas trwania: 2 lata), usługi analizy oglądalności stron internetowych udostępnianej przez Google LLC, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043 USA (dalej: „Google”). Google Analytics używa plików cookie, tzw. „ciasteczek”, czyli plików tekstowych umieszczanych na komputerze użytkownika w celu umożliwienia witrynie przeanalizowania sposobu, w jaki użytkownicy z niej korzystają. Informacje generowane przez pliki cookie na temat korzystania przez Państwa z tej strony internetowej są z reguły przesyłane na serwer Google w USA i tam zapisywane. Jednak ze względu na aktywację anonimizacji IP na tych stronach internetowych, Państwa adres IP zostanie wcześniej skrócony przez Google w krajach członkowskich Unii Europejskiej lub w innych krajach Porozumienia o Europejskim Obszarze Gospodarczym. Tylko w wyjątkowych przypadkach pełny adres IP jest przesyłany na serwer Google w USA i tam skracany. Na zlecenie operatora tej strony internetowej Google będzie korzystał z tych informacji w celu oceny korzystania z tej strony internetowej przez użytkownika, tworzenia raportów dotyczących aktywności na stronie internetowej oraz świadczenia innych usług związanych z aktywnością na stronie internetowej i korzystaniem z Internetu na rzecz operatora strony internetowej. Adres IP przekazany przez Państwa przeglądarkę w ramach Google Analytics nie będzie łączony z innymi danymi Google. 

Celem przetwarzania danych jest ocena korzystania ze strony internetowej oraz sporządzanie raportów na temat aktywności na stronie internetowej. W oparciu o korzystanie ze strony internetowej i Internetu będą następnie świadczone inne powiązane usługi. Przetwarzanie danych odbywa się na podstawie Państwa zgody (art. 6 ust. 1 lit. a DSGVO). 

Odbiorcą danych jest Google jako podmiot przetwarzający. W tym celu zawarliśmy z Google odpowiednią umowę dotyczącą przetwarzania zleceń. Dane te są usuwane, gdy tylko przestają być potrzebne do naszych celów ewidencyjnych. 

Google przetwarza Państwa dane w USA i podlega przepisom w ramach EU_US Privacy Shield https://www.privacyshield.gov/EU-US-Framework. 

Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, oparte wyłącznie na Państwa zgodzie. Jeśli uniemożliwią Państwo dostęp, może to spowodować ograniczenia funkcjonalności na stronie internetowej. 

Mogą Państwo zrezygnować z plików cookie, wybierając odpowiednie ustawienia w swojej przeglądarce, jednak należy pamiętać, że w takim przypadku korzystanie z pełnej funkcjonalności strony może okazać się niemożliwe. Mogą Państwo również zapobiec gromadzeniu przez Google danych generowanych przez pliki cookie i związanych z korzystaniem przez Państwa z witryny (w tym adresu IP) oraz przetwarzaniu tych danych przez Google, pobierając i instalując wtyczkę do przeglądarki dostępną pod następującym linkiem: Dodatek do przeglądarki dezaktywujący Google Analytics. 

Dodatkowo lub alternatywnie do dodatku do przeglądarki, można zapobiec śledzeniu przez Google Analytics na naszych stronach, klikając w ten link. Spowoduje to zainstalowanie na Państwa urządzeniu pliku cookie opt-out. Zapobiegnie to gromadzeniu danych przez Google Analytics dla tej strony internetowej i dla tej przeglądarki w przyszłości, tak długo jak plik cookie pozostanie zainstalowany w przeglądarce. 

Narzędzie śledzące Google Analytics może być również wykorzystywane do oceny zachowań osób odwiedzających stronę internetową i analizy ich zainteresowań. W tym celu tworzymy pseudonimowany profil użytkownika. 

  1. Zamieszczone filmy z YouTube

Na niektórych z naszych stron umieszczamy filmy z serwisu YouTube. Operatorem odpowiednich wtyczek jest YouTube, LLC, 901 Cherry Ave, San Bruno, CA 94066, USA. Podczas odwiedzania strony z wtyczką YouTube nawiązywane jest połączenie z serwerami YouTube. Pozwala to na przesłanie serwisowi Youtube informacji, które strony są odwiedzane. Jeśli są Państwo zalogowani na swoim koncie Youtube, serwis Youtube może przypisać do Państwa konkretne zachowanie podczas surfowania po stronie. Można temu zapobiec, wylogowując się wcześniej z konta Youtube. 

Kiedy uruchamiany jest film na Youtube, dostawca używa plików cookie, które zbierają informacje o zachowaniu użytkownika. 

Osoby, które dezaktywowały zapisywanie plików cookie dla programu Google Ad, nie będą musiały spodziewać się takich plików cookie podczas oglądania filmów na Youtube. Jednak Youtube przechowuje również nieosobowe informacje o użytkowaniu w innych plikach cookie. Jeśli chcą Państwo temu zapobiec, muszą Państwo zablokować zapisywanie plików cookie w przeglądarce. 

Dalsze informacje na temat ochrony danych na stronie „Youtube” można znaleźć w oświadczeniu usługodawcy o ochronie danych pod adresem: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy/ 

  1. Wtyczki społecznościowe

Na naszej stronie internetowej oferujemy Państwu możliwość korzystania z tak zwanych „przycisków mediów społecznościowych”. W celu ochrony Państwa danych opieramy się na wdrożeniu rozwiązania „Shariff”. W związku z tym przyciski te są zintegrowane na stronie internetowej wyłącznie jako grafika, która zawiera link do odpowiedniej strony internetowej dostawcy przycisku. Poprzez kliknięcie na grafikę zostaną Państwo przekierowani do serwisów poszczególnych oferentów. Dopiero wtedy Państwa dane zostaną przesłane do odpowiednich dostawców. O ile nie klikną Państwo na grafikę, nie dochodzi do wymiany danych pomiędzy Państwem a oferentami przycisków mediów społecznościowych. Informacje na temat gromadzenia i wykorzystywania Państwa danych w sieciach społecznościowych można znaleźć w odpowiednich warunkach korzystania z usług odpowiednich dostawców. 

Zintegrowaliśmy na naszej stronie przyciski mediów społecznościowych następujących firm: 

Facebook Inc. (1601 S. California Ave – Palo Alto – CA 94304 – USA) 

  1. Przekazywanie dalej za pomocą (powiązanych) linków

Czasami umieszczamy na naszej stronie linki, aby ułatwić Państwu odnalezienie innych interesujących stron. Klikając na te linki, zostaną Państwo przekierowani na odpowiednie strony internetowe. Żadne dane osobowe nie będą przekazywane dalej. Ponadto odsyłamy Państwa do odpowiednich, ważnych oświadczeń o ochronie danych osobowych na stronach internetowych, na które zostali Państwo przekierowani poprzez kliknięcie na linki. W związku z tym nie ponosimy odpowiedzialności za naruszenia osób trzecich w tym zakresie. 

  1. Państwa prawa do informacji, poprawiania, blokowania, usuwania i sprzeciwu

Zgodnie z przepisami ustawowymi mają Państwo prawo w każdej chwili uzyskać informacje o swoich danych osobowych, które są u nas przechowywane. Zgodnie z przepisami ustawowymi mają Państwo również prawo do sprostowania, ograniczenia, zablokowania lub usunięcia danych osobowych dotyczących Państwa osoby, z wyjątkiem obowiązkowego przechowywania danych w celu ich przetwarzania w ramach prowadzonej działalności gospodarczej. Ponadto mają Państwo prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych na podstawie przepisów ustawowych. 

W tej sprawie oraz we wszystkich innych kwestiach dotyczących ochrony danych osobowych prosimy o kontakt z administratorem danych osobowych. Dane kontaktowe administratora znajdują się poniżej. 

Niezależnie od tego mają Państwo prawo do złożenia skargi do właściwego organu nadzorczego. 

Ponadto chcielibyśmy zwrócić uwagę, że w przypadku przetwarzania danych osobowych nie dochodzi do automatycznego procesu decyzyjnego (np. decyzja o zawarciu umowy nie może być bezpośrednio podjęta przez program komputerowy). 

  1. Zmiany w naszej polityce prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do okresowej zmiany niniejszego oświadczenia o ochronie danych, tak aby było ono zawsze zgodne z aktualnymi wymogami prawnymi lub w celu wprowadzenia zmian w naszych usługach w oświadczeniu o ochronie danych, np. przy wprowadzaniu nowych usług. Nowa polityka prywatności będzie obowiązywać przy następnym odwiedzeniu naszej strony internetowej. 

  1. Administrator danych osobowych

Pani Ila Weinmann 

PharmaSGP GmbH 
Am Haag 14 
82166 Gräfelfing 
Niemcy 
Telefon: 089 / 85 89 639 – 150 
Telefaks: 089 / 85 89 639 – 201 

E-mail: info@pharmasgp.com 

 

Strona przeznaczona dla użytkowników z Polski.
cross